Rozenkwarts kristallen van de liefde

Rozenkwarts is het kristal van onvoorwaardelijke liefde. Liefde vrij van oordeel, vrij van verwachtingen. Rozenkwarts is een veel voorkomend kristal. De aarde schenkt ons in veelvoud net die kristallen waar we als mensheid behoefte aan hebben. Hoe mooi het toch is, telkens weer te merken hoe goed Moeder Aarde zorgt voor ons. En wij zorgen graag voor haar. Ze is onze thuis, ze voedt ons en draagt ons. Dit project, het WWW OF LOVE, is een van de vele acties die wereldwijd plaatsvinden om de aarde en al haar bewoners lief te hebben. Want liefde overwint alles. 

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Volgens de legende is de steen ontstaan tijdens een ruzie tussen de Griekse God Adonis en zijn Griekse god van de oorlog, Ares. Aphrodite, in een poging om Adonis ter hulp te snellen, sneed zichzelf aan een wilde roos. Haar bloed viel op een witte kwartssteen die een roze kleur kreeg… onze edelsteen was meteen geboren.

Rozenkwarts wordt o.a. ontgonnen in Afghanistan, Amerika, India, Duitsland, Canada, Engeland, Zuid-Afrika, Japan, Madagaskar en Brazilië.

Rozenkwarts kan erg veel opnemen en dient m.a.g. niet zo vaak gereinigd te worden. Als je haar wil zuiveren, kan je dit het best doen door haar onder stromend water te houden. Als je Reiki bent ingewijd, kan je Reiki  geven aan je kristal ter zuivering.